Andere examens

Toelatingsexamens

Je wilt arts of tandarts worden. De eerste hindernis die je zal moeten nemen is het toelatingsexamen. Je twijfelt of je wel voldoende voorkennis hebt? Of je hebt vragen over wat er precies van jou verwacht wordt? Studiebegeleiding Haegeman heeft alle kennis en een pak ervaring in huis om je hierbij te helpen.

In eerste instantie bekijken we samen met jou wat je zal moeten kennen om het examen met succes af te leggen. Daarnaast kan je op onze ervaren leerkrachten vertrouwen om eventuele lacunes in je voorkennis weg te werken. Zo verschijn je alvast goed voorbereid aan de start!

Bedrijfsattest

Grote plannen om als zelfstandige van start te gaan? Een eerste stap op weg naar je eigen zaak is het behalen van het attest bedrijfsbeheer. Een degelijke basis boekhouding en fiscaliteit, de grondbeginselen van marketing en management, het zal naast vakkennis allemaal onmisbaar blijken eens je als zelfstandige aan de slag bent.

Studiebegeleiding Haegeman heeft alle ervaring in huis om zelfstandigen en bedrijfsleiders in spe op weg te helpen. Bij ons vind je alle info over wat je precies moet kennen en kan je rekenen op een aangepaste begeleiding bij het behalen van dit attest. Onze ervaren docenten helpen je met plezier en met kennis van zaken bij het realiseren van je droom!

Solliciteren

Je studies zitten er op of je wilt je loopbaan een nieuwe wending geven. Dat betekent: solliciteren! Maar hoe krijg je nu de job die je zo graag wilt?

Alles begint bij een heldere motivatiebrief en een overzichtelijk cv. Speel je van in het begin liefst op zeker, dan vind je bij ons deskundig advies. Wij lezen samen met jou je brief en curriculum door, bannen taalfouten en kijken wat beter kan.

Verloopt de sollicitatieprocedure via een aanwervingsbureau dan zal je in de meeste gevallen eerst een aantal proeven en testen moeten doorlopen. Niet eenvoudig, maar met een goede voorbereiding neem je alvast een flinke voorsprong op je concurrenten. Bij Studiebegeleiding Haegeman kan je terecht voor het inoefenen van allerlei testen die je bij een aanwervingsprocedure kan tegenkomen.

En natuurlijk is er ook het sollicitatie-interview. Bij ons kan je dat vaak lastige gesprek inoefenen en voorbereiden, krijg je feedback en tips hoe je zo'n interview best aanpakt. Veel oefenen is de boodschap, en dat kan bij ons. We ensceneren een realistische sollicitatie-omgeving waarin je zonder angst kan leren en uitproberen om je de kneepjes van het solliciteren eigen te maken.

Wil je graag je sollicitatievaardigheden testen, verfijnen en inoefenen? Neem dan zeker contact met ons op. Studiebegeleiding Haegeman zet je op weg naar de job van je dromen!