KU Leuven - Rector wil bijlessen voor eerstejaars

  • Posted on: 17 August 2017
  • By: Hans Haegeman

In de meeste studierichtingen aan de universiteit liggen de slaagcijfers nog altijd dramatisch laag. De nieuwe rector van de KU Leuven, Luc Sels, maakt er een prioriteit van om dat cijfer op te krikken. Dat zei hij naar aanleiding van de start van de inschrijvingen in Leuven.

‘Studenten krijgen informatie, er zijn ijkingstoetsen, adviezen en zomercursussen … Dat is een goede zaak, maar ik wil die inspanningen ook doorheen het academiejaar optrekken, door de eerstejaars een studiepakket op maat aan te bieden’, zegt Sels.

Het zou gaan om extra bijlessen en oefeningen voor eerstejaars die niet slagen voor de ­ijkingstoets. Studenten die zwak blijken voor wiskunde, krijgen dan bijvoorbeeld elke week extra wiskunde-oefeningen.

De rector trekt met zijn voorstel naar de academische raad en de raad van bestuur van de KU Leuven. Er zijn wel nog twee vragen: of de bijlessen verplicht worden, en wie dat gaat betalen. Dat laatste kan volgens Sels deels worden opgevangen door de digitale technologie, waardoor niet altijd extra personeelsleden nodig zijn om de begeleiding te doen. Over de kwestie van het al dan niet verplichten, wil Sels zich nog niet uitspreken.

Bron: De Standaard